Z-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА
World War Z

САЩ/2013/фантастика, ужаси/
Режисьор: Марк Фостър

В ролите:  Брад Пит, Матю Фокс, Дейвид Морс, Мирей Енос,  Джеймс Бадж Дейл,  и др.
Един човек има опита и познанията да открие източника на надвисналия глобален апокалипсис. Гари Лейн (Брад Пит) е бивш представител на Обединените нации и избран за мисията да спре унищожителното нашествие заради огромната му мрежа от контакти по целия свят. Залог за неговия успех е собственото му семейство, тъй като пандемията се развива с бясна скорост и с всеки изминал час зоните на сигурност по света намаляват, една по една. От Северна Корея, през Йерусалим и Европа, милярди хора разчитат на спасение. Под напрежението на тиктакащия часовник и нарастващия ужас по света, мисията на Гари Лейн е да разреши загадка, която е на път да унищожи човечеството.

В епичния трилър „Z-та световна война” действието се развива в наши дни, а създателите на филма успяват да придадат стряскаща достоверност на събитията на екрана. Напрежението, реализмът и нарастващото

 

 

 усещане за опасност въвличат зрителя в свят, веществен и напълно възможен. Свят, в който един обикновен човек, загрижен за собственото си семейство, залага на своя интелект и професионализъм, за да обедини хора от различни раси и вероизповедания с надежда да открие изход от надвисналата заплаха.

Copyright © 2013 Nextel Co