УНИВЕРСИТЕТ ЗА ТАЛАСЪМИ
Monsters University

САЩ/2013/анимация/
Режисьор:
Дан Сканлън
В ролите: озвучен на български от Теодор Елмазов, Георги Тодоров, Любомир Младенов и др.
Едно–единствено място в целия чудовищен свят е признато за най-добрата школа в изучаването на тънкостите на плашенето и писъкосъбирането. Престижният УНИВЕРСИТЕТ ЗА ТАЛАСЪМИ всяка година събира малки, големи, смахнати, петоръки, петооки и всякакви други таласъми, които искат да придобият академични познания как да бъдат страховити и да усвоят майсторството на плашенето. До получаването на заветната диплома, обаче, има купища препятствия и не всички те са част от учебната програма.
Пристигаме в студентското градче с амбициозния Майк Вазовски – зеленотопчестото чудовище с огромни око и крака, което все още носи шини и бълнува насън, но е твърдо решено да стане истинско страшилище за децата. Още от малък Майк мечтае да стане Плашещо чудовище, а никой не знае по-добре от него, че най-добрите са учили в Университета за таласъми. Още през първия семестър плановете на Майк претърпяват драматичен обрат, когато пътят му се пресича с този на готиния Джеймс П. Съливан, популярен в университета като Съли, който има вродена дарба за Плашещо чудовище.
От първият момент, в който се срещат в университета, става ясно, че двамата съквартиранти са коренно различни и изобщо не могат да се понасят.

 

 

 Постоянният дух на съперничество между тях почти излиза от контрол и накрая се оказват изключени от най-елитната Плашеща програма в университета. Ситуацията става още по-неприятна, когато Майк и Съли осъзнават, че ще им се наложи не само да работят заедно, но и да мобилизират отбор несретници и зубъри, и да ги научат да бъдат страшни...ако това изобщо е възможно.
Сред свежи шеги и чудовищно забавни ситуации ще проследим как съперниците преодоляват различията си и стават най-добри приятели – такива, каквито ги познаваме от ТАЛАСЪМИ ООД – наградената с „Оскар“ комедия на легендарното анимационно студио Pixar.
Copyright © 2012 Nextel Co