СКИТНИЦА
The Host
САЩ/2013/трилър, фантастика, романтичен/
Режисьор:
Андрю Никъл

В ролите:  Сирша Ронан, Макс Айрънс, Даян Крюгер, Джейк Ейбъл, Чандлър Кентърбъри, Уилиъм Хърт и др.
 

След края на филмовата сага „Здрач“, която постави ред боксофис рекорди, напълно очаквано идва екранизацията на следващия роман на Стефани Майър. Написан за по-зряла аудитория, той е концептуален фантастичен трилър, в който мирът има твърде висока цена, а съдбата на човечеството е почти решена. „Скитница“ е история за любов и саможертва в нов, футуристичен свят, в който на карта е заложена съдбата на човечеството. Планетата Земя е превзета от миролюбиви извънземни, известни като “душите“. Повечето индивиди от човешката раса са станали приемници на „душите“ – овладяни са умовете им, но телата им са оставени непокътнати.
Мелани е член на малка група човеци, които оказват съпротива на нашествениците, но е заловена от Търсачката - миротворец, подготвен да защитава новата раса от последните останали човеци. Въпреки отчаяната борба на Мелани, в тялото й е хирургично имплантирана “душа“ на име Скитница.

Макс Айрънс и Сирша Ронан

Скитница е предупредена за предизвикателствата на живота в тялото на човек. Тя знае за завладяващите чувства, за страстите и твърде ярките спомени, но има една трудност, която не е очаквала: предишната обитателка на тялото не иска да се откаже да притежава ума си.

Търсачката подтиква Скитница да извлича информация от паметта на Мелани, за да научи местонахождението на човецитеренегати. Сред тях са любимият на Мелани Джаред, 11-годишният й брат Джейми, чичо й Джеб , както и Иън , мъжът, когото Скитницата е предопределена да обича. Със силната си воля Мелани успява да убеди съпротивляващата се Скитница да бъде неин съюзник в опасно издирване, целта на което е да спасят семейството и мъжете, които двете обикват.
Copyright © 2012 Nextel Co