ПРЕЛЕСТНИ СЪЗДАНИЯ
Beautiful Creatures
САЩ/2013/фантастика, романтичен/
Режисьор: Ричард Ла Гравенезе,

В ролите: Вайола Дейвис, Олдън Ерънрайк, Алис Енглърт, Еми Росъм, Ема Томпсън, Джереми Айрънс и др.
 

Първата книга от поредицата „Хроники на чародейците” „Прелестни създания” е публикувана за първи път в САЩ през 2009 г. и мигновено се превръща в новата мания на тийнейджърите отвъд Океана, което води до откупуването на правата за екранизация още през същата година. През 2010 г. MTV определя поредицата като един от наследниците на „Здрач” и „Хари Потър”.

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Олдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град в Американския Юг, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознато и тайнствено момиче, той е неустоимо привлечен и открива в Лена Дюшан (Алис Енглърт) момичето, за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.
С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака

 

скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за  сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата ще принуди Лена да избира между спасяването на  Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.
„Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците”, част от която са и „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”. ИК „Кръгозор” е издател у нас на всички книги от поредицата и вчера, 28 януари, зарадва многобройните читатели със специален бандерол върху книгата „Прелестни създания“ и премиера на третата книга – „Прелестен хаос“.
Copyright © 2012 Nextel Co