ХОБИТ: БИТКАТА НА ПЕТТЕ  АРМИИ 3D
The Hobbit: The Battle of the Five Armies

/САЩ/ 2015 /приключенски, фантастика/

Режисьор: Питър Джаксън
В ролите: Мартин Фрийман, Ричард Армитидж, Иън МакКелън, Орландо Блум, Еванджелин Лили, Люк Евънс, Кейт Бланшет, Лий Пейс, Хюго Уийвинг, Били Конъли, Брет МакКензи, Ейдън Търнър, Кристофър Лий  и др.

„Хобит: Битката на петте армии“ довежда до епичен завършек неочакваното пътешествие, на което се отправя Билбо Бегинс, заедно с Торин Дъбощит и Дружината на джуджетата. След като отвоюва родната си земя от дракона Смог, Дружината неволно е отприщила смъртоносна сила. Разгневен, Смог изсипва бушуващата си ярост над беззащитните мъже, жени и деца от Езерния град.

Обсебен преди всичко от мисълта за съкровището, скрито в недрата на Самотната планина, Торин жертва приятелство и чест, за да си го върне, докато Билбо Бегинс прави неистови опити да го вразуми. Това тласка хобита към отчаяно и рисковано решение. Но напред предстоят още по-големи опасности. Незабелязан от никого, освен от вълшебника Гандалф, могъщият враг Саурон е пратил легиони от орки в изненадваща атака срещу Самотната планина.

Когато мрак пада над ескалиращия конфликт, расите на Джуджетата, Елфите и Хората трябва да решат – да се обединят или да бъдат унищожени. Билбо се оказва принуден да се бори за живота си и за този на своите приятели в епичната Битка на петте армии, а бъдещето на Средната земя виси на косъм.
 

 

Иън МакКелън

 

Люк Евънс и Орландо Блум

 

Copyright © 2014 Nextel Co