ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ
Crimson Peak

/САЩ/ 2015/ужаси/114 мин./
Режисьор:
Гилермо дел Торо
В ролите:
 Чарли Ханъм, Джесика Частейн, Том Хидълстън, Миа Уасиковска, Дъг Джоунс, Бърн Горман, Джим Бийвър, Лесли Хоуп, Хавиер Ботет и др.

 

Тази есен Гилермо дел Торо ще ни покаже един от най-страховитите си филми – ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ. Създателят на Хелбой този път ще ни пренесе в един призрачен готически романс в отдалечено имение, което „диша, кърви... и помни“.
Във филма играе Том Хидълстън ( познат като Локи от „Отмъстителите“ на Марвел) като Томас Шарп - мистериозен джентълмен от XIX в., който очевидно идва от знатен род. Той се влюбва и се жени за млада и красива писателка на име Едит Кушинг, в чиято роля ще се превъплъти Миа Уасиковска („Мадам Бовари“). Малко след сватбата Томас решава, че е подходящ момент да заведе новата си съпруга в голямо, страховито и прогнило имение в Северна Англия, което някога е наричал дом. Съвсем скоро Едит разбира, че къщата е дори по-опасно и страховито място, отколкото издава фасадата. След като се запознава и с емоционално осакатената сестра на Томас – Лусил (Джесика Частейн), Едит се сблъсква с дълбоко пазени тайни на имението и семейството.
За Гилермо дел Торо ПУРПУРНИЯТ ВРЪХ е завръщане към класическите хоръри, които последно представи в „Хелбой II: Златната армия“. Най-новият призрачен готически романс на култовия режисьор ще ни отведе в една старинна епоха, а тръпки ще ни побиват през цялото време на филма.

 

 

 

Copyright © 2015 Nextel Co