ДРАКУЛА: НЕРАЗКАЗАН
Dracula Untold

/САЩ/ 2014 /екшън, драма, фантастика, приключенски/164 мин./

Режисьор: Гари Шор
В ролите: Люк Евънс, Доминик Купър, Саманта Баркс, Чарли Кокс, Чарлз Данс, Зак МакГауън, Ноа Хънтли, Пол Кей, Сара Гейдън и др.

Дракула: Неразказан“ съдържа неочаквана комбинация от средновековна готика и епична баталност, която не сме виждали скоро. Дракула е може би най-известното филмово чудовище в историята, но никоя от екранизациите досега не се е фокусирала върху това какво е подтикнало принц Влад да се превърне в сила на злото. Неразказаната история ще оживее на големия екран в кината и IMAX у нас на 10 октомври, седмица преди премиерата си в САЩ.
В главната роля е британският актьор Люк Евънс, който е познат на българската публика от поддържащите си роли в „Сблъсъкът на титаните“, „Робин Худ“, „Война на боговете“ и „Тримата мускетари“, а в последната година се утвърди и като истинска звезда благодарение на касоразбивачите „Бързи и

яростни 6“ (в ролята на злодея Оуен Шоу) и „Хобит: Пущинакът на Смог“ (ключовата роля на Бард Стрелеца). Преди да се завърне в „Хобит: Битката на петте армии“ този декември, Евънс за първи път ще оглави актьорския състав на суперпродукция.
Освен Люк Евънс, продукцията има солиден поддържащ актьорски състав в лицето на британците Доминик Купър („Капитан Америка: Първият отмъстител“, „Двойник на дявола“, “Need for Speed”) и Саманта Баркс (сценичната и игрална версия на „Клетниците“), както и канадката Сара Гейдън („Космополис“, „Невероятният Спайдър-мен 2“).

 

Люк Евънс

 

Copyright © 2014 Nextel Co