"GANGS OF NEW YORK"

 "НЮЙОРКСКИ БАНДИ"

Действието се развива в Ню Йорк в годините от 1840 до 1863. Младеж на име Амстердам (Леонардо ДиКаприо) търси отмъщение срещу Бил Касапина (Дениъл Дей-Люис) - човекът убил баща му (Лиъм Нийсън). 

Амстердам разбира, че баща му е убит в резултат на гангстерски войни между мощните банди в Манхатън, тези на "Мъртвите зайци" (ирландци) и на "местните" от Ню Йорк (предимно англичани и холандци). 

Бащата на Амстердам е бил водач на "зайците". 

Камерън Диаз играе ролята на крадла, която се влюбва в Амстердам. Когато започвала подготовката за заснемане на филма, било най-вероятно ролята на Бил Касапина да получи любимецът на Скорсизи - Робърт Де Ниро. След това като вариант бил спряган Уилъм Дефо ("Взвод"), но накрая ролята получил британския актьор Дениъл Дей-Люис ("Последният мохикан", "Левият ми крак"). 

Сценарият на филма се базира върху едноименната историческа книга на Хърбърт Ейсбъри, публикувана за първи път през 1928 година. Филмът е заснет в студията Чинечита край Рим в Италия, където са посторени едно към едно улиците на Ню Йорк от средата на 19 век.

Сценарий: Кен Лонърган, Стивън Залиан, Джей Кокс, Мартин Скорсизи

Режисьор: Мартин Скорсизи

Участват: Леонардо ДиКаприо, Камерън Диаз, Дениъл Дей-Люис, Лиъм Нийсън, Хенри Томас и др.

Продължителност - 2 часа и 44 минути. 

|нови филми | home |

Copyright © 2002 Nextel