"DREAMCATCHER"

 "КАПАН ЗА СЪНИЩА"

Филмът се базира на едноименния роман на Стивън Кинг, който стана бестселър в Щатите през 2001 г. В него се разказва за четирима приятели които извършват геройство и са преобразени завинаги от неизвестни сили. Години по-късно приятелите са на ловно пътуване в горите на щата Мейн където са застигнати от яростна виелица в която нещо зловещо се движи. Предизвикани да спрат една извънземна сила приятелите първо трябва да предотвратят избиването на невинни граждани от самоволна военна формация, а след това да преодолеят заплахата да нарушат взаимоотношенията помежду си. Накрая те се озовават пред безподобния ужас съдбата на света да виси на косъм.

За сценариста Голдмън това е трети проект по адатпация на романи на Стивън Кинг след “Мизъри” и “Сърца в Атлантида”. Той е автор и на сценариите за филмите “Бъч Касиди и Сандънс Кид” , “Маверик”, “Абсолютна власт” , “Цялото президентско войнство” и др. Актьорският състав е забележителен, начело със звездата Морган Фриймън. Тези които са били тийнейджъри преди десетина години ще разпознаят в актьора Дони Уолбърг (брат на Марк Уолбърг) член на първата момчешка поп група "Ню кидс он дъ блок".

Ето и историята накратко: Джонъси, Хенри, Пийт и Бийвър преди двадесет години са само деца от един малък град в щата Мейн. Те са деца които намират в себе си куража да се противопоставят с геройство на жестокостта на детството. Със спасяването на непознато момче на име Дудитс, те неочаквано си спечелват пети приятел. Още по-неочаквани са свръхестествените сили които то им предава свързвайки ги по начин далеч надхвърлящ обикновеното приятелство. 

В наши дни четиримата мъже, всеки от които води свой собствен живот и има свои проблеми, е преследван от спомена от геройството в следствие на което е придобил сила, която е повече бреме отколкото дарба. Когато един шокиращ инцидент замалко не взима живота на един от тях, те отначало и не подозират завръщането на зловещата тайнственост която по някакаъв начин е свързана с Дудитс. Когато приятелите са на годишното си посещение на ловна хижа в северните гори на щата те очакват топлината и хумора в една приятелска сбирка, но са застигнати от масова гибел . Първо там пристига изгубен ловец, който и не подозира за ужасната зараза, която носи. По петите му е яростна виелица в която нещо зловещо се движи - смъртоносна извънземна сила която ще погълне някой от четиримата и ще принуди тези които оцелеят да призоват забравената си сила и да се изправят пред безподобен ужас.

 


В ролите: Моргън Фриймън, Томас Джейн, Джейсън Лий, Деймиън Луис, Тимъти Олифант, Том Сайзмор, Дони Уолбърг и др.
Сценарий: Уилиъм Голдмън, Лорънс Каздан, Стивън Кинг
Режисьор: Лорънс Каздан
Продължителност: 2ч. 16 м.

АРХИВ

"Американски пай 2"
"Бандата на Оушън"
"Бандите на Ню Йорк"
"Бандити"/ "Bandits"
"Властелинът на пръстените: Братството на пръстена"
"Две сърца в Атлантида"/ "Hearts in Atlantis"
"Джурасик парк ІІІ"
"Изкуствен разум"
"Като рицарите"
"Междузвездни войни Епизод ІІ - Клонингите атакуват"
"Мъже в черно 2"
"Не казвай и дума" /  "Don't Say a Word"
"Ние бяхме войници" / "We Were Soldiers"
"Планетата на маймуните"
"Последната крепост"/ "The Last Castle"
"Последна фантазия"
"Призраци на Марс"
"Пърл Харбър"
"Разходката" /"Joy Ride"
"Риба-меч"
"Специален Доклад"/"Minority Report"
'Training Day" / "Денят за подготовка"
"Целувката на дракона"

 | home |

Copyright © 2002 Nextel