"LORD OF THE RINGS: THE FELLOWSHIP OF THE RING"

"ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ: ЗАДРУГАТА НА ПРЪСТЕНА"

 

“Братството на пръстена”, първата част от епичната трилогия “Властелинът на пръстените” на Джей Ар Ар Толкин е публикувана за първи път през далечната 1954 година. Трудът на Толкин оказва дълбоко влияние върху поколения четатели като дефинира вечната борба между доброто и злото и е признат от милиони по света за “Книгата на 20-ти” век”. Трилогията става нарицателно за жанра фантастика.

Легендата на Толкин най-накрая оживя на големия екран. За реализацията на такъв огромен проект е необходим мечтател, който да има смелостта да го направи. Този мечтател е режисьорът Питър Джексън, който се впусна в безпрецедентното приключение да заснеме едновременно три филма за да запази целостта на извисения епос на Толкин.

За последните няколко години Джексън и верният му екип са заснели всички грандиозни пейзажи, които могат да се видят само в Нова Зеландия. За целта се разгърнала мащабна логистична операция по всичко напомняща на военна кампания. Разнородна армия от художници, компютърни магьосници, експерти по средновековни оръжия, скулптори, лингвисти, гримьори, художници по костюмите, ковачи, международен екип от известни артисти и буквално хиляди статисти обединиха усилията си за да осъществят една мечта.

Резултатът се изразява в три отделни филма свързани тематично. Приключението започва през декември със “Задругата на пръстена”, който представя на филмовата публика омайния свят на Средната земя с незабравимите му обитатели – хора, хобити, елфи, джуджета, магьосници, троли и орки.

В тази част на трилогията младият срамежлив хобит Фродо Бегинс наследява един пръстен, но този пръстен не е просто една дрънкулка. Това е Пръстенът, инструмент с абсолютна власт чрез която Саурон, мрачния лорд на Мордър би могъл да управлява Средната земя и да пороби всичкитей обитатели. Фродо, заедно с верното му братство състоящо се от хобити, хора, един магьосник, едно джудже, и един елф трябва да пренесат Пръстена през Средната земя до Пукнатината на обречените, където е бил направен и да го унищожат завинаги. Такова пътуване означава опасно преминаване през територията подчинена на Лорда на мрака, където той е струпал своята армия от орки. А и това не са само външните злини с които Задругата трябва да се бори, а също и вътрешните несъгласия и разрушителното влияние на самия Пръстен и ходът на историята е обвързан със съдбата на Задругата.

Участват Шон Бийн, Шон Остин, Кейт Бланшет, Орландо Блум, Били Бойд, Мартън Ксокас, Иън Холм, Кристофър Лий, Иън Маккелън, Доминик Монагън, Виго Мортенсен, Джон Рис-Дейвис, Анди Съркис, Лив Тайлър, Хюго Уийвинг и Илайджа Ууд.

Филмът е режисиран от Питър Джексън. Сценарий Фран Уолш, Филипа Бойънс и Джексън.

Нови филми  | Кафе | Цени | Контакти | Познай и спечели | home |