07.2006


На 33 год. съм и кръвното ми налягане е винаги 90/60, 108/66 и постоянен пулс 66.Нормално ли е? : Мая Стоянова

Не разбирам какво ви притеснява.

Преди години синът ми беше болен от мононуклеоза - така и не разбрах - какво представлява мононуклеозата  и как се разболява човек от нея. Моля, ако е възможно да ми отговорите. : Мариана Маркова

Инфекциозната мононуклеоза е остро заразно заболяване причинявано от вируса на Ебщайн- Бар. Заразата се предава от човек на човек по въздушно- капков път. Заболяването се изявява клинично с повишена температура, генерализирано увеличение на лимфните възли, тонзилит, увеличени черен дроб и слезка и специфични промени в кръвната картина. Прогнозата по правило е добра.

Здравейте!Възможно ли е,Ехинококовите кисти да намалят размерите си почти на половина(от 10 на 5см) за около 6 месеца и какво означава това?Благодаря Ви! : Ива

Възможно е, това се случва понякога, когато паразита загине по една или друга причина.

Може ли да се премахне трета сливица на мъж на 28г, и това би ли помогнало да спре да хърка?  : Г.Костова

Може, ако има показания за такава интервенция. По отношение на хъркането ще има ефект, ако причината е в увеличената фарингеална сливица.

Къде в Пловдив мога да нарпавя консултация за остеропороза? : Таня Анчева

Клиника по Ендокринология на УМБАЛ- Св.Георги, Мултискен (SPS).

Може ли 3 дни преди менструация да се забременее? : Тина

Макар и рядко е възможно.

Здравейте,точно преди седем месеца правих аборт, но не сам ходила на гинеколог след това от страх.Трябва ли да отида,за да се прегледам? : Цветелина Илиева

Добре е всяка жена на възраст над 25г. веднъж годишно да посещава профилактично Гинекологичен кабинет.

Какви медикаменти се използват за лечение на уртикария : Борислав Димитров

Най- често антихистамини, при тежки случай кортикостероиди.

На 29години съм и може ли да ми се изправят зъбите : Валентина Михайлова

На тази възраст в някой случай е възможно в други не. Обърнете се към Стоматолог.

Имам петна от стресници и постоянно ми излизат пъпки от  които като минат също ми остават петна. Използвала съм всякакви кремове за избелване , евтини и скъпи, но не изчезват. Има ли нещо ефикасно от което да минат. На козметик или на кожен лекар да отида, има ли техники или кремове които да ми помогнат, макар и скъпи - защото Лептен не помага. : Величка Георгиева

Консултирайте се с кожен лекар. Има възможности за лечение.

Детето ми е на 4 г. и половина. Има леко изкривяване навън от глезенната става на едното краче. Коригира ли се със стелки този проблем? : Елена Стойчева

Не мога да преценя само по описанието ви дали само ортопедична стелка е достатъчна.

Дъщеря ми е на 11 год. и има сколиоза І степен. Занимава се активно с художествена гимнастика. При тази диагноза редно ли е да продължава да тренира. : Мая

Може да продължи да тренира и това ще е от полза за гръбначното изкривяване.

при диагноза хроничен панкриатит какви са рисковете лечимо ли е изцяло в момента съм на креон 25000 вече четвърти месец каква диета да провеждам : ваня илиева

Хроничния панкреатит е прогресиращо заболяване, характеризиращо се с дифузна или сегментна скероза на жлезата, което води до различно изразена екзокринна панкреасна недостатъчност, при някой случай и до вторичен диабет. Лечението в междупристъпните периоди се свежда до Диета -ограничаване на мазнините (разрешават се само растителни), месото в храната трябва да е приготвено чрез варене, плодовете и зеленчуците в суров вид е редно да се пасират или да се приемат във вид на сокове. Алкохола е абсолютно забранен. Медикаментозно лечение- то е заместително с високоактивни панкреасни ензими, допълнително при необходимост антиацидни препарати и такива понижаващи киселинността в стомашно- чревния тракт, симптоматици: най- често се налага приложение на спазмолитични медикаменти. Хирургично лечение се налага при някой усложнения. В някои случай могат за бъдат приложени и палиетивни (облекчаващи) ендоскопски методи на лечение.

на 03.09.03г. родих с операция,но детето се роди с вродена аномалия (не завършен гръбначен стълб).На какво се дължи тази аномалия, има ли опасност при втора бременност, детето да се роди със същата аномалия : кремена

Причината за развитието на тази аномалия е неизвестна. В различните географски райони честотата е различна от 0,6 до 4 /1000. По литературни данни при едно родено дете със Спина бифида рискът за
следващото дете се повишава на 1: 30.

Лекува ли се ендометриоза? При мен има съмнения за левия ми яйчник? Имам болки от 3-4 години и досега на вс. прегледи ми казваха само кисти.Влязох в болница и сега вече-съмнения за ендометриоза.Направо не сам на себе си.Кажете ми имам ли шанс? На 27год. съм и тази евентуална диагноза ме съсипа : Ивайла Стефанова

Ендометриозата представлява наличие на лигавица характерна за маточната кухина извън кухината на матката. Една от локализациите й е в яйчниците. Характерна е появата на кисти по повърхността на органа. Заболяването се манифестира с коремни болки, нарушение на менструалния цикъл и стерилитет. Лечението на Ендометриозата е консервативно с хормонални препарати, а при неефективност след 9 месечен курс или при противопоказания- оперативно.

Моля, обяснете какви са симптомите ? началните- на заболяването ?множествена склероза? и ако ги имам, при каква специалност лекар трябва да отида ?Благодаря Ви ! : Ivanka Dimitrova

Множествената склероза е заболяване на миелина на ЦНС с неизвестна етиология (причина). Клинично се характеризира се с хронично- рецидивираща или хронично прогресираща еволюция, като симптоматиката е с голямо разнообразие- зрителни смущения, парестезии, парези, нарушения в координацията, тазово-резервоарни нарушения и др. Не ви съветвам да се опитвате сама да си поставяте диагноза. Ако имате някакви неврологични оплаквания се обърнете към Невролог.

Миастеня гравис-КАТ-На фона на постоперативни промени в горния преден  медиастинум  се изобразява находка за ивицеста, с неравни контури  солидна  формация, суспектна за рецидив след тимомектомия. : Дона  Желязкова

Не се разбира въпроса ви. Лечебните възможности при Миастения гравис са много- медикаменти, хирургични, плазмофереза. Ако след тимектомията е имало подобрение на заболяването в момента при рецидив на тимома може да се обсъди реоперация.

имам киста и топъл възел на щитовидната жлеза.Трябва ли да се оперирам : Виктория симеонова

Оперативното лечение в тези случаи е за предпочитане, ако няма противопоказания от друг характер (придружаващи заболявания), защото води до трайно излекуване.

здравейте! От няколко години страдам от сърдечна невроза.Как се лекува? : Гергана Захариева

С транквилизатори (успокоителни).

Моля обяснете ми що за болест е \'пиелонефрита\' и лечението й ! Благодаря предварително! : Атанас Атанасов

Възпалително, бактериално обусловено заболяване на бъбреците. За възникването му често съществуват предразполагащи фактори. Протича остро или хронично. Лечението е антибиотично.

Племенника ми ( 15 годишен )  се разболя от хепатит \" А \'\'.Чувал съм, че е необходимо да се направи  противо хепатитна  ваксина  ( гама-глобулин ) на останалите членове на семейството. За чия сметка е цената на тази ваксина?
ВАСИЛ  БОНЧЕВ 
vnb53@maii.ru

Държавата покрива цената само на ваксините включени в имунизационния календар. Всички останали, както и медикаментите използвани за профилактика в такива ситуации се заплащат.

При какви заболявания не е възможно дори ин витро оплождане? : Нора Николова

При всички заболявания при които не е възможно износване на плода (заболявания на матката, маточната шийка, тежки придружаващи заболявания водещи до невъзможност за износване или висок риск за увреждане здравето на майката).

Може ли да ми кажете какъв тумор е хордома - доброкачествен или не : Нина Койчева

Вероятно имате предвид Хондром- доброкачествен тумор с бавен растеж, развива се от хиалинните хрущяли.

Бях опериран,защото ми се появи малко \"топче\"в най-горната част на крака,близо до слабините.Така и не мога да разбера диагноза, тъй като изваденият тумор е бил изгорен, както се изразиха в болницата(станало е в лабораторията)Има съмнения за Хочкин,бихте ли ми разяснили малко повече относно тази болест и лечима ли е въобще.Имам постоянна умора.: Илия Иванов

Въпросът ми е относно Болестта на Хочкин - моля кажете дали се предава по наследство? : Елеонора Павлова

Болестта на Ходжкин или Лимфогрануломатоза е малигнено лимфопролиферативно заболяване с нетучнена генеза. Счита се, че съществуват няколко етиологични (причиняващи) фактора, обуславящи множеството разнообразни клинични симптоми на заболяването. Среща се по- често при имуносупресирани болни, при хора работещи с гориво- смазочни материали и пестициди, има  данни за ролята на някои вируси. При проучвания е установена фамилност при малка част от болните. При съвременните лечебни възможности прогнозата е сравнително добра, особено в случаите на ранна диагноза.

Здравейте, от 10 години имам проблеми с обриви по цялото тяло, които се появяват епизиодично, по всяко време на годината, на денонощието. Съпроводено със силен сърбеж и се появяват мънжички мехурчета бели, които след няколко минути изчезват. По лицето, гърба, крайниците, навсякъде.  : Свитломира Георгиева

Най вероятно причината е алергична реакция.

2 годишната ми дъщеря,често боледува от вирусни инфекции след като я записахме на ясла,бих искала да ми препоръчате лекар-хомеопат в Пловдив ,за да потърсим съвет и от нетрадиционната медицина,
предварително : Милена Трифонова

Не съм привърженик на хомеопатичната медицина по простата причина, че не съм видял убедителни доказателства за ефективността й, а и принципите й противоречат на представите ми за наука. По тази причина не мога да ви препоръчам такъв “специалист”. Разбира се това дали ще лекувате детето си с хомеопатия или по правилата на класическата медицина е право на ваш избор.

често уринирам с парене и болки в коремната област при уриниране.ходих по лекари но така и не разбрах какво ми има.пих какви ли не лекарства но ме оправят за в момента и след около 2 мес. правя същото възпаление. : Александрина Димова

Рецидивиращите циститни оплаквания налагат по- специализирани изследвания. Обърнете се за преглед към Уролог.

Здравейте! Сестра ми/в момента 19-годишна/ се разболя преди около 2 години от анорексия,която премина в булемия.Дори и след престоя й в няколко болници подобрение няма.Какво е най-подходящото лечение в случая?Към кой специалист да се обърнем?Моля ви помогнете! : Ана Георгиева

В такива случаи е редно лечението да се провежда едновременно от Ендокринолог и Психиатър.

имам  разширени вени на прасците занимавам се с културизъм ще мога ли  да продължа спорта при положение че използвам ластични чорапи : Владимир Димов

Да, можете. Физическите натоварвани на долните крайници се отразяват блогоприятно на “разширените вени”. Избягвайте продължителни статични пози в седнало или изправено положение на тялото. 

Имам хипотиреодизъм лекува ли се това заболяване и с какво? : Илиева

Лечението е заместително с тироидни хормони.

От 2 месеца имам парене в хранопровода и повишено слюноотделяне. Установена ми е хиатус- херния при гастроскопия. Какъв медикамент бихте ми препоръчали?  Георгиев

Не мога да ви препоръчам какъвто и да било медикамент без да съм запознат детайлно със заболяването ви.

Моя приятелка е силно притеснена защото и поставиха диагноза тумор на хипофизата, като и препоръчаха да се оперира. Какви рискове носи тази операция? Мария Маринкова

При всички положения рисковете от операцията са значително по- малки от усложненията, които ще
се развият ако не се оперира.

болят ме тестисите болката се мести ту лиаво ту диасно казаха ми 4е ми е подута вената на левиа не ми се и дига лесно,но все пак се дига  молиа помогнете : иван иванов

Обърнете се за преглед към уролог.

Здравейте! Имам 10 годишна дъщеря,която е с наднормено тегло.Проблема е в това, че не мога да намеря подходящ спорт,които да тренира имайки предвид желанията и възможностите й.Фитнеса подходящ ли е за нея в умерени граници? : Здр.

Да, подходящ е.

здравейте,нормално ли е след прекаран лек исхемичен инсулт в БЛСМА  и прилагано лечение  в срок от 2 мес . да се влошава състоянието.Изразява се в забравяне и неадекватност, които липсваха в началото : Ангелина Бобева

Не е нормално. Исхемичният инсулт е усложнение на Мозъчно съдова болест т.е. Атеросклероза на мозъчните съдове и вероятно влошаването се дължи на прогресия на тези потологични промени, което налага адекватно лечение.

Каква е надеждата да родя нормално дете, при положение че съм с един бъбрек? : Милена Добрева

Няма проблеми да родите нормално дете. По скоро преценката за или против евентуална бременност трябва да се сведе до това дали бременността ще е рискова за вашето здраве. Редно е да се обърнете за такава консултация към нефролог.

ако съм боледувал прди от варицела и имам близки сболен в момента опасен ли съм за околните, които
не се боледували? : Марин Янев

Не, не можете да пренесете инфекцията по този начин.

Бдлен съм от вирусен В хепатит . Съпругата ми е бременна . Има ли вероятност детето да бъде заразено? В момента се лекувам с лекарството Zeffix. Интересува ме колко трябва да продължи лечението? Благодаря! : Бранимир Глухарев

При HBeAg положителни пациенти лечението с Zeffix трябва да продължи до негативиране на HBeAg, липса на HBV DNA с поява на HBeAb в две последователни изследвания на серума или до негативиране на HBsAg. Лечението при HBeAg позитивни пациенти може да бъде спряно и при редуциране ефикасността на продукта. Ако съпругата ви е HBsAg отрицателна т. е. не е заразена няма опасност за плода, но задължително трябва да вземете предпазни мерки при полови контакти по причина, че хепатит В се предава по полов път.

Здравейте. Преди 9 месеца отидох на гинеколог,който ми откри раничка на шийката на матката,но не запо4на нейното лечение, а започна да ме  изследва и лекува за хламидия.На 7 месец  се установи, че имам рак на шийката на матката.Това означава ли,че съм лекувана неправилно, тъй като за раничката не бе предприето
никакво лечение? : Никол Николова

При изменения от такъв характер на шийката е редно веднага да се направи цитонамазка, микробиологично изследване на влагалищен секрет В зависимост от резултатите могат за се наложат допълнителни изследвания, манипулации и съответно лечение. Ако това е направено при откриване на изменението означава, че колегата си е свършил работата.

Възможно ли е ако при полов акт е използван кондом,  въпреки това да се забременее и какви са
шансовете? : Румяна Петрова

Ако е използван правилно шансовете за забременяване са нулеви.

Съществуват ли лекарства  или билки против образуване на бенки : Ангел Желязков

Не ми са известни такива.

какви са признаците за нарушение на щитовидната жлеза, : АНГЕЛИНА

Въпросът ви е твърде общ. Съществуват много заболявания на щитовидната жлеза.

можете ли да ми препоръчате добър уролог-андролог в гр.бургас или варна?благодаря ви! : иван иванов

Съжалявам нямам контакти с колеги занимаващи с тази проблематика в тези градове.

На 28 съм. Планирам бременност, но не съм сигурна дали съм ваксинирана срещу рубеола. Загубила сам си здравния картон. Как мога да разбера дали сам ваксинирана и нужно ли е да се ваксинирам на тази възраст? : Ваня Маринова

Предвид възрастта на която сте, най- вероятно не сте ваксинирана. Задължителната ваксинация за Рубеола беше включена в имунизационния календар по късно. Ако не сте боледувала можете да се ваксинирате.

Имам наднормено тегло с 15 килограма над нормата. Какво да направя за да ги сваля без да ги кача отново. Имам забавяне на обмяната на веществата. Ако карам на възможно най-строгия режим на хранене /на течности/ и спорт опасно ли е и дали е ефективно? : Елена

При наднормено тегло дължащо се на заболяване, задължително трябва да се лекува основното заболяване и на втори план идва възможността за повлияване с диета двигателен режим и т.н.

Има ли проблем да си направя рентгенова снимка след 4-тия месец от бременността? : Венета Георгиева

Не е за препоръчване ако няма строги индикации за това.

Здравейте!В края на 4 месец от бременността ми предписаха антибиотик Дуомокс от 500мг на 6 часа,тъй като имах абцес от неизлекуван зъб.Вреден ли е за детето този антибиотик? Може ли да има някакви увреждания сега или след време? : Мариана Тенева

Вета- лактамните антибиотици, какъвто е Дуомокс не са противопоказани при бременност.

Какво можете да ми кажете за лекарството Suprefakt nazal sprei, което ми е изписано за диагноза Ендометриоза, тъй като не се внася в България ? : Десислава Димитрова

Препарата представлява невропептид, подтискащ синтеза на  лутеинизиращ хормон и  тестостерон. Произвежда се от Hoechst, Германия. На руския пазар се разпространява под името БУСЕРЕЛИН.

ноктите на ръцете ми се цепят и отлепят,поражението стига до 1/3 от площа на нокътя,това сигнал за
гъбички ли е и как се лекува?: Тити

Много е вероятно наистина да са гъбички (Онихомикоза), но за да се постави диагноза и да се назначи адекватно лечение е необходимо да отидете на преглед при кожен лекар.

Бих искала да попитам трихомоните предават ли се по полов път и има ли други начини за
заразяване от тази инфекция? : Ирина Христова

Трихомонас вагиналис е сексуално- трансмисивна инфекция, т. е. заразяването е по полов път. При мъжете заразяването е само по този механизъм, а при жените макар и рядко е възможно заразяване и от контаминирани тоалетни принадлежности и др.

къде се появяват най често метастазите при рак на дебелото черво.възможно ли е в мозъкал : красимира георгиева

Най- често черен дроб, перитонеум, бели дробове, но от метастатичния процес може да бъде засегнат всеки орган.

Моля да ми дадете само предположения на какво може да се дължи следната болка: тъпа, обща болка в областта на ануса и ниско в корема към яйчниците, която не е постоянна. Усеща се при сядане и при по-бързо ходене. Постепенно до ден-два преминава към стомаха и отшумява.Появяви се по 1 път в год.в рамките на 2-3г. и от 4 г.насам вече я няма.На 27 съм : Десислава Веселинова

Възможно е да се дължи на хроничен възпалителен процес в малкия таз. Обърнете се за преглед към гинеколог.

кажете ми моля,колко време е необходимо за зачеване ,ако съм предотвратила противозачатучните лекарства преди 3 месеца /Жанин (7 м.)и Диане(1м.)/????? : Жана Иванова

Забременяване е възможно след първата нормална менструация от прекратяване приема на противозачатъчни (кървенето настъпващо веднага след спиране на медикамента не е нормален менструален цикъл).

Къде в България се прави т.нар. безкръвна операция за отстраняване на простата при съответни
показания за това : Т,Начева

Във всички специализирани урологични клиники. Транс уретралната резекция на простатата е рутинна
методика от доста години.

След кой ден най рано може да се отчете пробата манту и какво означават различните
размери на пробата? : Кирил Христов

Пробата на Манту се отчита на 72ч. (отчитането в друго време няма диагностична стойност) и отразява имунната реактивност на организма спрямо Микобактериум туберкулозис (причинителят на туберкулозата). Най общо пробата се отчита като хипоергична, нормергична или хиперергичана на базата на размера и редица качествени белези. Тълкуването на получената реакция е процес в който под внимание трябва да бъдат взети редица  клинични, анамнестични и параклинични данни.

ВРЕДНО ЛИ Е ПИЕНЕТО НА ТЕТРАЦИКЛИН/2 СУТРИН -2 ВЕЧЕР/В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВА МЕСЕЦА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АКНЕ : ПАЛМИНА АСЕНОВА

Това е безумна! схема на лечение за Акне. Задължително ще се проявят страничните реакции на Тетрациклина,
които не са леки.

какво значи парапроктитис акута ишио ректиум : Атанас Ралчевски

Остро гнойно възпаление на тъканите около правото черво.

На 61г.съм, опериран съм от дискова херния 2 пъти. След първата операция почувствах бързо облекчение, преди месец беше втората, но след нея болките по продължение на крака се засилиха.В момента провеждам физиотерапия + нивалин. Нормално ли е болката да продължава и какво препоръчвате да предприема нататък? : Александър Стойков

Не е нормално болките да продължават. Консултирайте се с неврохирурга който е извършил операцията, той най- добре може да прецени състоянието ви и причините за оплакванията.

На 41 год.съм.При всяка менструация на 4 ден в продължение на два дни ме боли главата.По някога и 2-3 дни преди менструацията.Не ми минава с никакви лекарства. На какво се дължи това и трябва ли да отида при специалист и при кого? Предварително Ви благодаря. : Християна  Кръстева

Най- вероятно главоболието ви да е мигренозно. Обърнете се към Невролог.

Здравейте!Възможно ли е при неизлекуван мастит от бременност преди 13г. да не мога да кърмя дълго и пълноценно второто си дете?Бременна съм в 5 месец,зърната на гърдите ми са силно болезнени,има ли това нещо общо със стария мастит? : Мариана Тенева

Оплакванията ви в момента нямат връзка с предишното заболяване. Що се отнася до възможността за кърмене, зависи от остатъчните изменения след възпалителния процес.

съпруга ми е опериран скъсан минискус преди 6 месеца от тогава събира вода в коляното на какжо може да се дължи това .Точена му е водата и са му бити различни лекарства като Дипрофрос и Депомедрол 80 мг : Миглена

По мое мнение е необходимо да се извърши артроскопия с диагностична и лечебна цел, възможно е да са настъпили усложнения след операцията или тя да не е напълно успешна. Най- разумно е да се обърнете към ортопеда, който е извършил операцията.

МОЖЕ ЛИ ЗАЕДНО С КСЕНИКАЛ ДА СЕ ПРИЕМАТ И ДРУГИ ПРЕПАРАТИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ : ПЕНКА  ТОДОРОВА

Не смятам, че е необходимо.

Има струма нодоза и възел 17мм.Всички изследвания са в норма ТАТ,МАТ,TSH.Трябва ли да провеждам
някакво лечение? : Ина Петкова

Възела трябва да се биопсира и / или отстрани хирургично.

Здравейте! На 43 год. Имам овариен рак с последваща химиотерапия(стадий 3) от 2001г. Каква е статистиката за оцеляване.: Стефка Пеева

Прогностичната оценка не би била коректна по данните които давате. При извършена оперативна интервенция, липса на далечни метастази и проведена адекватна химиотерапия прогнозата може да е добра.

искам да попитам до колко време след като съм разбрала че съм бременна мога да направиа аборт.по какъв начин става това и колко горе долу ще ми струва : лита

Аборт по желание е възможен до 12 гестационна седмица (3 м.). По отношение на цената не бих могъл да ви дам информация.

Здравейте, на лявото ходило имам Pesewanovarius-не знам дали правилно съм го написал или това е \"конско стъпало\".Искам да попитам дали е наследствено и съществува ли риск за моето дете?: Фани Валентинова

Не е наследствено. Нямате основания за притеснение.

ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ КАНАБИСА ЗАДЪРЖА РАЗВИТИЕТО НА МНОЖЕСТВЕНАТА СКЛЕРОЗА И АКО Е ТАКА В КАКВА ТОЧНО ФОРМА ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМА : ВАЛЯ

Пълна глупост.

Как мога да разбера дали яйчниците ми са поликистозни? : В.Ж.

Диагнозата се поставя ехогрофски. Необходимо е да отидете на преглед при гинеколог.

как да се преборя с подагра : Найден Стойков

каква диета се прилага при подагра,и какви лекарства се взимат. : ЕВГЕНИЯ СИМОВА

имам подагра опасна ли е и как се лекува : Илия Андонов

Лечението на подагра извън пристъп включва: диетичен режим на хранене, медикаменти метаболизиращи пикочната киселина, медикаменти увеличаващи излъчването й. Като само диетата обикновено не е достатъчна. Доказано е че при спазване на стриктна диета нивата на пикочната киселина могат да бъдат снижени с не повече от- 60 µmol/l. Въпреки това избягвайте употребата на карантия, тлъсти риби, гъби, ограничете месото, алкохола е забранен (увеличава производството и блокира излъчването на пурините). По отношение на зеленчуци и плодове няма ограничение. Добре е да употребявате алкални минерални води (Горнобанска, Хисарска). По време на пристъп се добавят нестероидни противовъзпалителни средства и евентуално Колхицин.

Здравейте  бих  желала  да  разбера  от  какво  най-чесно  се  получава  бяло  течение,как  да  се  различи  безобиднота  от  сериозната  инфекция,и  има  ли  начин  да  се лекува  в  домашни  условия  с  безобидни  медикаменти.Ако е да какви.Благодаря предварително! : Габриела Митуцова

Вагиналния флуор (бяло течение) е най- честият симптом на възпалителните заболявания на влагалището, а така също и на някои невъзпалителни такива. Няма безобидни инфекции. Всеки възпалителен процес трябва да се лекува своевременно, което намаля значително риска от хронифициране и усложнения.
 

Copyright © 2001-2004 Nextel Co