ПАРАНОРМАЛНИ ЯВЛЕНИЯ - РУБРИКА НА ПЕТЪР СТОЙКОВ

Спиритически сеанси

Драги читатели, понякога изглежда като полезен инструмент, a друг път се оказва, врата към по-тревожни и дори зловещи неща. Предлагам да ви запозная с една странна и много нашумяла история от близките годни случила се в Тексас, САЩ, от любители на спиритически сеанси

Масичка за спиритически сеанси кани Дух на убиец
Ето историята на Уилям Смит

През есента на 1998 г., аз и приятелите ми обсъждахме темата за спиритически сеанси, съществува ли в действителност този феномен или е просто измислица на разни хора. Независимо че бях скептично настроен за това, аз с радост приех да опитаме и да го направим. Така че подготвихме всичко необходимо за сеанса.

Живеех в Хънтсвил, Тексас, бяхме десетина души събрани в моята стая на улица “Долстър 115”. Единствената светлина, които имахме идваше от голяма свещ за торта. Към 10 часа същата нощ, някой от компанията каза "Нека поговорим с Мартин М затворник, който бе осъден на смърт за убийство, избягал от затвора преди два дни и през нощта на бягството му бе намерен мъртъв прострелян от полицай в реката не далеч от къщата на мой приятел.

Седнахме около сп. дъска, Танер и Мелиса от компанията които имаха смелостта да направят сеанса се подготвиха да повикат духа. Танер никога не е правил подобно нещо, но Мелиса е била свидетел на подобни сеанси и знае каква е процедурата.

Те поставиха своите ръце над картонения показалец и Мелиса попита: "Тук ли си Мартин “Знам, че е сълзлива твоята история, но ако решиш, кажи ни нещо по въпроса”. Всичко все още приемахме на шега. След няколко минути индикаторът - картонена стрелка се премести. Това беше много изненадващо, тъй като пръстите им не докосваха индикатора, който се местеше много бавно и безшумно. Шашнати бяха и скептично настроените. "Боже, индикатора се премества на ДА, казах си аз". От този момент, помня само няколко от въпросите. Нещо заглуши сетивата ми, усещах непрестанно бучене в ушите, устните ми трепереха и студена пот ме обливаше през цялото време. Чувствах се ужасно!

Спомням си, когато Танер попита: "Приемаш ли вината си”. Тогава стрелката незабавно потегли към буквите “НЕ” от наредената азбука на масичката. След това някои от другите попита. “Видяхме трупът ти в реката на снимките от вестниците” Отговорът беше “И АЗ ГО ВИДЯХ И КАКВО ОТ ТОВА”.  Томи който седеше до мен попита. “Защо избяга, защо не остана да излежиш присъдата си в затвора?”

Тогава отговорът беше "Аз убих човек, който искаше да ме изнасили това е." Мелиса попита “А той къде е в момента”. След този въпрос стаята се разтресе и хладилникът в кухнята падна в страни от вратата. Вторият отговор направо беше шокиращ, стрелката бавно отиде до буквите “Той е до мен” Лично аз не повярвах, но след време се разбра истината, която той разкри. На въпроса “Как те застреляха” отговора беше “С вдигнати ръце.” Направената експертиза доказа думите му. “Не е оказал съпротива, дясната ръка е била на горе а лявата е държала запалка за цигари.


“Тази история направо ме вцепени и остави дълбока следа в мен и до днес. Паранормалното е нещо което съществува, нещо което е около нас и до нас. Мисля че ние хората и животните сме едно цяло в живота и в смъртта.” Уилям Смит

Ето това е една от многото преживени случки на стотици хора по света на които науката не дава отговор, стои безмълвна и до днес.

 

Как да практикуваме автоматично писане

 

Уважаеми читатели,
знаете ли че всеки от нас има дарбата да получава информация от всякакъв характер и от различни източници чрез автоматично писане. Посредством носещи вълни, мозъка като приемник на тези вълни дешифрира информацията и е представя в писмен вид на лист хартия. Как става това? много е просто. Ще се опитам да ви дам няколко съвета за това и бъдете сигурни че ще получите резултат. Изживяването е много забавно и вълнуващо. Не се страхувайте, това няма да промени живота ви, но може да научите за неща които ви интересуват и вълнуват за неща за които не сте предполагали и дори сънували

 

Автоматичното писане е една стара форма на гадаене, в която съобщения изглежда идват от нищото, чрез ръката си и върху хартия. Хора, които са практикували този метод (mediumship) са писали дълги съобщения, песни - дори цели романи.

 1. Намерете тихо място и се усамотете.

 2. Седнете на маса или бюро, където ще се чувствате удобно, с хартия и писалка
  (или молив).

 3. Отделете няколко минути, за да изчистите ума си.

 4. Вземете писалката (молива) и отпуснете ръката си върху хартията.

 5. Опитайте се да не мислите какво ще пишете

 6. Оставете спокойно ръката ви да пише, това на което се натъква.

 7. Избягвайте да натискате върху листа с писалката, дори може да държите
  очите си затворени.

 8. Дайте време, нищо не може да се случи веднага.

 9. Когато забележите че започва автоматично писане погледнете над това, което е написала ръката ви внимателно. В писмен вид може да изглежда глупост или просто драскане, но се опитайте да го разчете възможно най-добре.

 10. В допълнение към букви и цифри, огледайте и за картинки или символи в писмен вид.

 11. Пазете опита си. Първите няколко опита няма как да бъдат задоволителни.

 12. Видите ли успех, може вече да задавате въпроси, и да анализирате резултатите
  от получите отговори.

 Съвети:

 1. Няма гаранция, че автоматично писане ще работи коректно, но не се отказвайте, ако не работи първите няколко пъти. Дайте му шанс.

 2. Бъдете наясно с психологически опасности. Някои съобщения, които получите, може да бъдат обезпокояващи. Ако изпитвате панически страх, не сте в състояние да се справите, и не опитвайте автоматично писане.

 Какво ви е нужно:

 • молив или писалка

 • хартия

 

Най-добрите снимки на духове правени някога

Някои очарователни снимки, които ще ви убедят в реалността на духовете
 

Драги читатели,
в ерата на цифровата манипулация на изображението, естествено има много заблуждаващи фотографии, но има и снимки, които се считат от мнозина експерти за реални - доказателства че наистина призраците съществуват.

Фалшифициране на призрак чрез двойна експозиция и измама в лабораторията, програми за компютърна графика и днес могат да подведат мнозина, но тези които ви представям не са докосвани и не са манипулирани по никакъв начин, истински портрети на необяснимото.

Британските Ловци на привидения проведоха конкурс за най-убедителна снимка, запечатала призраци.

За победител е определен авторът на снимката "Призрак зад решетката", направена в шотландския замък Танталон.

 

Учени предполагат, че призракът, който наднича от прозореца на кулата е крал Джеймс V починал на 08.11.1542 г.

 

 

Copyright © 2000 - 2011 filibe.com