ЛЪВ  ( 22 юли - 22 август )

ПСИХО СЕКСУАЛЕН ХОРОСКОП
 

Под знака на Лъв са родени: Наполеон, Александър Дюма баща, Ги дьо Мопасан, Андре Мороа, Клод Дебюси, Бенито Мусолини, Хенри Форд,  Рокфелер.

Обикновено лъвовете са много страстни. Бидейки огнен знак лъвът е и твърде чувствителен. Знакът Лъв управлява Петия Дом от хороскопа, който третира любовта и насладата. Лъвовете лесно се поддават на любовни пориви, страстни са и със свободно отношение към секса. Гордостта им не им позволява да се добиват до целта си с непозволени средства. Ето защо те са по-малко агресивни отколкото другите огнени знаци. Лъвът се превръща в съблазнител само когато е заинтересуван от развитие на нова връзка. Негов девиз става изречението: Аз те искам, но ако ти не ме искаш, тогава аз нямам нужда от теб. При жените Лъв това не е фатално тъй като се очаква мъжете да бъдат по-агресивни. Но мъжът Лъв рискува да загуби завинаги своята дама. Заради този принцип на много представители на зодията не им се удава да преуспеят в живота. Мъжът Лъв обича да властва, той е нежен и същевременно мъжествен в любовта. За него е много важно дали отговаря на сексуалните изисквания на партньорката си и тя да разбере, че всичко което прави е за нея.

Жената Лъв може и да се държи пасивно, за да напомни на любовника си , че преди всичко тя има достатъчно самочувствие но и за да го предупреди, че може и да се държи и като дива котка.

И мъжете и жените Лъв предпочитат дългите и нежни връзки  пред чистия секс. Ако търсят други партньори това е знак, че не им харесва отношението на настоящия партньор. Когато им се стори, че са намерили човек, който да им съответства на сексуалните, духовните и интелектуални нужди те дълго се колебаят, преди да вземат окончателно решение и да скъсат със старата си любов. Лъвовете са постоянни в своите маниери и поведение и държат на тях докато не сметнат, че вече те са неприемливи. Тогава сменят обекта на любовта си окончателно, без да съжаляват.

И мъжете и жените Лъв са търпеливи и преследват целите си с много енергия. Обикновено си търсят интелигентни съюзници, женят се по сметка, получават благосклонността на политици. Те са честни в постъпките си и ако искат много от хората,то те с готовност дават много в замяна.

Как да удовлетворим Лъв

Преди всичко често го ласкайте. Жените Лъв обичат да им казват, че имат ангелска красота, тялото им е прекрасно и присъствието им  навсякъде поражда любов. Любовниците на мъжете Лъв получават повече ако му говорят за неговата мъжественост и му казват, че никого досега не са обичали по този начин. Лъвовете не допускат и мисъл за евентуален съперник.

Положителни черти

Представителите на зодията са родени за да ръководят да следят всичко да става така както трябва. Те са привлекателни за останалите и на чара му е трудно да се устои. За лъвовете не е задължително да полагат много усилия за да постигнат целите си защото останалите ги обожават и им помагат. За щастие те са склонни да използват качествата си по един наистина благороден начин.

Отрицателни черти

Въпреки добрите си качества хората от зодия Лъв са податливи към самодоволство. Те обичат всички да се присъединяват към техните стремежи, без да отчитат колко малко са тези които са готови да се откажат от собственото си аз в тяхна угода.

За лъвовете е съдба обикновено да постигат високи цели, съпътствани и от съответното финансово изражение.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 годни лъвовете като независими и действащи винаги на безкористни начала трябва да си търсят партньори из средите на огнените знаци - зодиите Овен и Стрелец. След 30-годишна възраст лъвовете се стремят към по-заседнал живот и практични отношения. Тогава са съвместими с Козирог и се проявяват като културни, приветливи и възприемчиви. В зрелите си години след 40 Лъвът е вече духовно развит, по-малко тщеславен, ексцентричен и е достигнал до върха на интелектуалното си развитие. В този период е налице съвместимост с Везни и Скорпион. Съчетанието Везни-Лъв  е класика в астрологията. Тъй като везните винаги се стараят да угодят, а лъвовете да им се угоди, заедно те съставят много задоволена двойка. Съчетанието Скорпион-Лъв е възможно само сред високоинтелигентните представители на двете зодии.

Оценка на верността

От всички зодиакални знаци Лъвът е най-верен. В младежките си години лъвът е и най-верният другар. Колкото повече съзрява толкова по-верен и предан става. В брачния живот верността на лъвовете е забележителна.

Copyright 2000 - 2009 Nextel Co