КОЗИРОГ (22 декември - 19 януари)

ПСИХО СЕКСУАЛЕН ХОРОСКОП

 

Под знака на Козирог са родени: Жана д'Арк, Кеплер, Монтескьо, мадам де Помпадур, Мария дю Плеси, Молиер, Киплинг, Жуковски, Мицкевич, Уилсън.

 

Заради влиянието на Сатурн, Козирог в сексуално отношение е стеснителен и сдържан. Сексуалният живот на Козирога може да се раздели на три периода.

1. Юношески години. В това време Козирог е твърде сдържан по отношение на секса, предпочита да мисли повече за учението си и професията си. Страстта на Козирог е не така открита и свободна както у Скорпион например, а е сдържана и замаскирана. Сексуалните пориви не се мотивират от предмета на любовта. Желанията на Козирог са реални и практични.

2. Във втория период (след 30 години) Козирог обикновено постига успехи в живота. Тогава вече по-уверен започва да експериментира в областта на секса. Боейки се да не загуби ценно време Козирог започва да се отпуска повече. Мъжете Козирог се чувстват спокойни във финансово отношение, знаят силата на парите и някой път даже се отнасят към любовта от позицията на силата. Козирог не изиграва красива любов, не умее да съблазнява, въпреки, че е достатъчно умен затова. Все пак успява да придаде форма на интереса си чрез букет цветя, бонбони или билети за театър или кино. В отношенията с любимата си мъжът Козирог се опира на своя статут в обществото и на достойнството си, надявайки се да получи одобрение. Ако мъжът Козирог е и красив, то всяка жена би сметнала, че е намерила своя идеал. Ако сме откровени обаче, трябва да признаем, че Козирог не е най-страстният любовник. Той е достатъчно похотлив, но е хладен и сдържан и трудно създава романтична обстановка.

3. В третия си период Козирог разкрива себе си. След 40 години той обикновено е постигнал дългоочакваното благополучие и решава да разруши фасадата на умереността и сдържаността в сексуалния си живот.

Ако трябва да определим под какъв зодиакален знак са родени най-преуспелите, ще признаем че в най-голяма степен това е Козирог. Родените под знака са търпеливи и могат да чакат дълго за това което искат да получат. Жените Козирог искат мъжете им да преуспяват в бизнеса, настояват приятелите им да угаждат на всичките им желания и държат на силна подкрепа от страна на роднините. Когато са въвлечени в някакви интриги те са внимателни и сдържани.

Как да удовлетворим Козирог

Преди всичко трябва да помните, че романтиката в отношенията с Козирог рядко продължава повече от три месеца (което е достатъчно да установите здрава връзка). След това идва сексът, макар и често свеждан до проста необходимост.

Положителни черти

Козирозите са организирани и много подходящи за приятели. Те сами управляват съдбата си и имат дарба за далновидност. Те са най-търпеливите сред зодиакалните знаци. Думата кариера е синоним на Козирог. Мъжете Козирози най-добре успяват да обезпечат семействата си. Жените Козирог са отлични майки и домакини, въпреки, че нерядко са сурови с децата си и нямат таланта да създават топла атмосфера у дома.

Символът на знака козелът който върви все нагоре, обикновено винаги стига до върха. Неговата звезда му е дала способност да преодолява всички препятствия по пътя си. Упорство, търпение, далновидност, вярност с тези качества са надарени почти всички родени под знака на Козирог.

Отрицателни черти

Най-сериозният недостатък на Козирог е склонността им да изпадат в униние и меланхолия. Те гледат с ужас в бъдещето. Това което им е необходимо е да си изработят оптимистична представа за живота и да вярват, че утре винаги ще бъде по-добре от вчера и че всичко ще бъде наред. Не трябва да забравяме и че Козирог е способен да прояви егоизъм. В преследването на целите си Козирог нерядко преминава и през периоди на раздори и депресии.

По-голямата част от родените под знака на Козирог доживяват до дълбока старост и в последните си години заемат важни постове. Те се ползват от властта си безпощадно, но рядко го правят открито, те не обичат да са в центъра на вниманието. Често остава впечатлението, че те се стремят да наваксат това което са изпуснали в юношеските си години.

Най-подходящи партньори

Във възрастта до 29 години най-подходящи за Козирог са Телец и Дева. И трите са земни знаци, отношенията между тях са леки и стабилни. След 30-те козирозите губят сдържаността си и са съвместими с Водолей и Скорпион. Водолей ги учи да са благородни и добри. Скорпионите са умни и хитри и козирозите им се възхищават. След 40-годишна възраст Козирог обикновено постига своите цели и съвършенство на интелекта си. Тогава е съвместим с Риби които са самопожертвователни.

Оценка на верността

В годините до 30 много добра. По това време те са скромни и мислят преди всичко за дома си. В брачния живот почти отлична Сатурн ги кара да не се отклоняват от верността.

Copyright 2000 - 2009 Nextel Co