ДЕВА (23 август - 21 септември)

ПСИХО СЕКСУАЛЕН ХОРОСКОП
 

Родени под знака на Дева: Жан-Пол Готие, Ришельо, Лев Толстой, Тиодор  Драйзър, Гьоте, Франко,  Лафайет, Грета Гарбо, София Лорен.

 

Девите са относително хладни и сдържани по отношение на любовта. Те се отдават истински на любовта само един път в живота, обикновено в младостта си. След първото разочарование в любовта девите приемат стоически гледната точка, че това е химия и ненужно заблуждение. Страхът от разочарование обяснява и внимателното отношение на девите към секса. Заради критичната си, свръх анализираща, предпазлива личност девите често считат секса за шега на природата дадена на човека за да продължи рода си. С тази негативна позиция те си докарват само беди и страдания в любовта, да не говорим за радост и възторг. Ето защо и Дева се определя като най-уединената в зодиакалното семейство. Когато въпреки всичко, родените под знака на девата осъществят контакт с противоположния пол те рядко са сърдечни и страстни. Девите са изкусни във всичко и секса не прави изключение. Обаче когато те решат да демонстрират способностите си то е заради похвалата и за да убедят останалите, че са страстни и човечни.

Много от тях, които осъзнават хладната си сдържаност се опитват да се покажат привързани. Девите ненавиждат публични проявление на любовта като целувки и прочие глезотии и не понасят ласкателствата.

Девите виждат и забелязват всичко и за съжаление не се сдържат и го заявяват на всеки без да мислят за последствията. Те рядко лъжат и никога не лъжат себе си. Когато сдържаността и хладността на девите е приета от брачния партньор те остават верни и надеждни съпрузи и съпруги.

Чрез секс е невъзможно да се упражнява контрол върху тях и това им дава огромно предимство пред останалите. Положителният тип Дева винаги следи за справедливостта и отказва да използва ума си за измами. Отрицателният тип могат да се нарекат енергични хора, които проявяват лошите страни на характера си и благодарение на изкуството да маневрират успяват за сметка на другите. Представители на този тип са кариеристи, безжалостни и завистливи конкуренти. Ако имате приятел Дева и искате да разберете как използва интелекта си, поискайте помощ за решаване на някой проблем, който не можете да решите сами. След това забележете как подобно на машина, Девата изкусно анализира ситуацията и предлага свое решение. А накрая добри си помислете какво може да се случи ако Девата впрегне интелекта си в постигане на целите си.

Как да удовлетворим Дева

Има начин да удовлетворите родените под знака на Дева и това е да ги убедите, че Ви правят услуга. Така те лесно попадат в капана и показват как могат да бъдат полезни.

Положителни черти

Девите са логични, чувствени и систематични, но по-скоро интелектуалци и практични и в никакъв случай сантиментални. Могат да поемат големи отговорности. В отношенията с приятелите си не са щедри на похвали, но могат да съчувстват. Те са твърди, последователни и дават искрени съвети. Не са много общителни, но имат достатъчно ум и самоувереност.

Отрицателни черти

Девите не понасят рязка критика. Увличат се страстно в работата си и са способни заради нея да забравят за семейство, приятели или развлечения. Непрестанно се стремят да се усъвършенстват, но задълбавайки в подробностите често пропускат важните неща.

Въпреки, че Девите са интелектуално развити, те не се числят към преуспелите. Те предпочитат да ги уважават заради ума им. Способни са да се забият в някакъв трудно решим проблем само и само да получат похвала за усилията си. Придържат се към определен режим, не се отвличат от работа за да търсят любовта.

Най-подходящи партньори

Въпреки, че девите са с добри качества за брачен партньор, трябва да отбележим, че не са най-подходящите за любовници. До 29-годишна възраст най-добрите партньори трябва да се търсят сред останалите земни знаци - Телец и Козирог. Телците могат да добавят малко мекота у нервните деви, докато козирозите могат да се ползват от практически ум на девите.

След 30-те девите започват да разбират глупостта на своето отношение към живота и леко отстъпват от строгостта си, но само след като са достигнали целта си в професионално отношение. Налице е вече съвместимост със Скорпион и Лъв, които ще ценят интелекта и ще отдадат от силата си на слабата Дева. След 40-годишна възраст са съвместими със Стрелец, който има всички добродетели на Дева, без сдържаността и самоограниченията.

Оценка на верността

В младежките години - добра. В брачния живот - много добра.

Copyright 2000 - 2009 Nextel Co